Wat is de Nu voor Later regeling?

Ben jij een zzp’er in de culturele en creatieve sector? En heb jij al iets geregeld voor later? Het programma Oog voor Impuls stimuleert zzp’ers in de culturele en creatieve sector om te sparen voor hun pensioen. Via de regeling Nu voor Later kun je een deel van de kosten van jouw pensioenvoorziening vergoed krijgen.

Heb je al een pensioenvoorziening voor jezelf?

Je kunt op veel verschillende manieren sparen voor jouw pensioen. Maar niet met alle manieren van sparen, kom je in aanmerking voor een financiële bijdrage. Je kunt een aanvraag indienen voor Nu voor Later als:

1. jij op een fiscaal voordelige manier spaart voor je pensioen

2. het bedrag dat je spaart, wordt omgezet in een periodieke uitkering vanaf het moment dat je met pensioen gaat

Denk hierbij aan stortingen op je lijfrenterekening, de betaalde premies voor je lijfrenteverzekering of je vrijwillige extra stortingen in je pensioenfonds.

Weet je niet zeker of je fiscaal voordelig spaart, wat voor voorziening je hebt en of je in aanmerking komt voor de regeling? Vraag dit dan na bij jouw pensioenaanbieder. In de veelgestelde vragen geven we meer toelichting over de soorten voorzieningen en de termen ‘fiscaal voordelig’ en ‘lijfrente’.

Heb je nog geen pensioenvoorziening?

Je kunt op veel verschillende manieren sparen voor jouw pensioen. Maar niet met alle manieren van sparen, kom je in aanmerking voor een financiële bijdrage. Je kunt alleen een aanvraag indienen voor Nu voor Later als je een voorziening hebt afgesloten waarbij:

1. jij op een fiscaal voordelige manier spaart voor je pensioen

2. het bedrag dat je spaart, wordt omgezet in een periodieke uitkering vanaf het moment dat je met pensioen gaat

Zorg dus dat je een lijfrenteverzekering afsluit bij een verzekeraar of lijfrenterekening opent bij een financiële instelling. Of doe als zzp’er die daarnaast ook in loondienst werkt vrijwillig extra stortingen in je pensioenfonds. Daarna kun je een aanvraag indienen voor Nu voor Later.

In de veelgestelde vragen geven we meer toelichting over de soorten voorzieningen en de termen ‘fiscaal voordelig’ en ‘lijfrente’.

Wat krijg je van Oog voor Impuls?

Als we je aanvraag toekennen krijg je van ons 50% van de stortingen in je pensioenvoorziening vergoed, met een maximum van € 300,-. Deze tegemoetkoming krijg je achteraf, op basis van declaratie. In de mail die je krijgt nadat je aanvraag is goedgekeurd staat hoe je onze bijdrage kunt declareren.

Heb je op of na 1 april 2023 een nieuwe pensioenvoorziening voor jezelf geregeld? Dan kom je in aanmerking voor een stimulansbonus van € 120,- als tegemoetkoming in de afsluitkosten. Die stimulansbonus maken we binnen drie weken na goedkeuring van je aanvraag over naar je privé-bankrekening. 

   

Om je aanvraag in één keer soepel te kunnen doorlopen, vragen we je om eerst de spelregels goed te lezen. En zorg dat je het volgende bij de hand hebt: je privé-bankrekeningnummer en digitale kopieën van je pensioenvoorziening en je KvK-uittreksel.