Wat is de Nu voor Later regeling?

Nog niet alle zzp’ers sparen voor hun pensioen of hebben iets geregeld voor later. Het programma Oog voor Impuls stimuleert zzp’ers in de culturele en creatieve sector om een gezonde beroepspraktijk te ontwikkelen, inclusief een eigen pensioenvoorziening. Ter ondersteuning hiervan heeft het ministerie van OCW voor een bepaalde periode een stimuleringsbudget vrijgemaakt. Op deze website kun je lezen hoe je tijdelijk een bijdrage kunt aanvragen in de kosten van je pensioenvoorziening.

Als we je aanvraag toekennen krijg je van ons 50% van de stortingen in je pensioenvoorziening vergoed, met een maximum van € 300,-. Deze tegemoetkoming krijg je achteraf, op basis van je declaratie. In de mail die je krijgt nadat je aanvraag is goedgekeurd staat hoe je onze bijdrage kunt declareren.

Er zijn verschillende pensioenvoorzieningen waarmee je als zzp’er kunt sparen voor je pensioen. De Nu voor Later-regeling staat open voor zzp’ers in de culturele en creatieve sector die voor hun pensioen sparen via een lijfrenterekening of lijfrenteverzekering. Zzp’ers in de sector die ook een baan in loondienst hebben en vrijwillig extra sparen via een pensioenfonds, kunnen ook een aanvraag doen.

Heb je nog geen pensioenvoorziening?

Heb je op of na 1 april 2023 een nieuwe pensioenvoorziening voor jezelf geregeld? Dan kom je in aanmerking voor een stimulansbonus van € 120,- als tegemoetkoming in de afsluitkosten. Die stimulansbonus maken we binnen drie weken na goedkeuring van je aanvraag over naar je bankrekening.

   

Om je aanvraag in één keer soepel te kunnen doorlopen, vragen we je om eerst de spelregels goed te lezen. En zorg dat je het volgende bij de hand hebt: je privé-bankrekeningnummer en digitale kopieën van je pensioenvoorziening en je KvK-uittreksel.